Škola

Střední odborná škola ekologická a potravinářská, Veselí nad Lužnicí, Blatské sídliště 600/I

Veletrh práce - hledáme nové kolegy

Vážení uchazeči o studium,

jsme rádi, že jste si vybrali právě naši školu. Naše škola se i v letošním roce zapojila do online burzy škol JHK, která se koná od 11. do 13. ledna 2022. V online vysílání se na vás budeme těšit po celé tři dny vždy v 9:00, 15:00 a 17:00 hodin.

K online vysílání používáme následující aplikaci: doplňte.
V případě potřeby se podívejte na návod, jak s aplikací pracovat.

Vyberte si termín, který Vám vyhovuje a v určený čas se přihlaste.

Termín 9:00 - 10:00 15:00 - 16:00 17:00 - 18:00
úterý 11.01.2022 přihlásit se přihlásit se přihlásit se
středa 12.01.2022 přihlásit se přihlásit se přihlásit se
čtvrtek 13.01.2022 přihlásit se přihlásit se přihlásit se

Jak se přihlásit?

  • Vyberte si datum a čas, který vám vyhovuje
  • 10 minut před začátkem klikněte na uvedený odkaz
  • Připravte si dotazy, které vás zajímají.

Něco se nepovedlo? Nevadí, jsme tu pro vás.

Kontakt na zástupce školy - dotazy ke studiu na škole
Jméno + Příjmení
Tel.: doplňte
Email: 

Kontakt na zástupce školy - technická podpora
Jméno + Příjmení
Tel.: doplňte
Email: 
Technická podpora Impulsu pro kariéru a praxi
Napište nám

SOŠ ekologická a potravinářská ve Veselí n. Lužnicí je školou rodinného typu, která při vzdělávání uplatňuje individuální přístup k žákům. Stala se první státní ekologickou školou v ČR. Škola poskytuje střední odborné vzdělání zakončené maturitní zkouškou a to v následujících oborech: PŘÍRODOVĚDNÉ LYCEUM, které má širší všeobecný základ s rozšířenou výukou přírodovědných předmětů. V oboru EKOLOGIE A ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ si uchazeč může vybrat mezi: Biologie a ekologie živočichů a rostlin nebo Ochrana a tvorba životního prostředí. Při studiu oboru ANALÝZA POTRAVIN žáci získají znalosti o biochemických a chemických procesech, které probíhají v potravinářských surovinách a produktech. Seznámí se s nejmodernějšími metodami chemické a mikrobiologické analýzy potravin a s posuzováním jejich jakosti. Zároveň získají znalosti technologických procesů, kterými se zpracovávají zemědělské produkty na potravinářské výrobky. Při studiu oboru TECHNOLOGIE POTRAVIN student získává znalosti z oblasti mikrobiologie, potravinářské chemie, technologie zpracování mléka, kvasné technologie, výroby lihovin a nápojů, technologie ostatních potravinářských výrob. V rámci oboru žáci získávají řadu dovedností a zkušeností při výrobě, senzorických i laboratorních zkouškách potravinářských výrobků. Součástí oboru technologie potravin je výuka ve školním mini-pivovaru a školní mini-mlékárně.
DOD: středa 1. 12. 2021 (14.00 - 17.00) a pátek 14. 1. 2022 (14.00 - 17.00), po telefonické domluvě v úterý od 14:00 do 15:30 hodin. Cena oběda 35,- Kč, domov mládeže s celodenním stravováním. Obor technologie potravin - výuka ve školním minipivovaru a školní minimlékárně. Neomezený přístup k PC, jazykové učebny, mezinárodní ekologické a potravinářské projekty. Partnerské školy: Rakousko, Maďarsko, Slovensko, Polsko.
nabízíme stravování Cena: 1500 Kč/měsíc
Domov mládeže má kapacitu 140 míst. Cena ubytování ve dvoulůžkových a třílůžkových pokojích s vlastním sociálním zařízením je stanovena na 1100,- Kč měsíčně. Přímo v budově školy v jejím horním odděleném patře jsou ubytováni chlapci. Domov mládeže pro dívky je v budově vzdálené od školy cca 100 m. Její součástí je prostorná jídelna s celodenním provozem. Cena stravování 70,- Kč/den (snídaně, oběd, večeře). Studenti mají též k dispozici stolní fotbal, stolní tenis, elektronické šipky, rotoped, gymnastické míče a další. Cena: 1100 Kč/měsíc
Partnery školy jsou: Madeta, Budějovický Budvar, Bohemia regent, ZooDvorec, NP a CHKO Šumava, CHKO Třeboňsko, Zoo Tábor. Partnerské školy v Rakousku, Maďarsku, Slovensku a Polsku.
Typ školyStátní
ZřizovatelKraj
IČO60061855

Sídlo školy:

Blatské sídliště č.p. 600
39181
Veselí nad Lužnicí, Tábor


Web
E-mail
Telefon

Kontaktní osoby:

Studijní obory

Kód oboru Název oboru Délka
studia
Ukončení
studia
1.kolo
přihl.
2025/26
přij.
26/2027
plánov.
Příjim.
zk.
Forma
studia
Pro žáky OZP  
29-42-M/01 Analýza potravin 4 Maturitní zkouška 22 22 30 ČJ, M Denní Neuvedeno Ne
16-1-M/01 Ekologie a životní prostředí (Biologie a ekologie živočichů a rostlin) 4 Maturitní zkouška 50 15 30 ČJ, M Denní Neuvedeno Ne
78-42-M/05 Přírodovědné lyceum 4 Maturitní zkouška 49 25 30 ČJ, M Denní Neuvedeno Ne
29-41-M/01 Technologie potravin (Potraviny a biotechnologie) 4 Maturitní zkouška 23 23 30 ČJ, M Denní Neuvedeno Ne